Bodemdiertjes en Bovisten

Bodemdiertjes en Bovisten

Vanmiddag gingen we bij landgoed Keukenhof het Het Bos In. Ondanks de droogte van de afgelopen weken staan er toch nog aardig wat paddenstoelen. Bij de eerste Aardappelbovist raakten we in vervoering maar op een gegeven moment vielen we er bijna over, zoveel staan er momenteel. De Biefstukzam was een mooie en welkome afwisseling net als onder andere verschillende bundelzwammetjes en Elfenbankjes. Op een berk zagen we een bijzondere gelei- achtige bal, dit blijkt een harsdruppel te zijn. Kleine dieren waren er ook, spinnen, veel pissebedden en wormpjes, en nog een mooie sabelsprinkhaan op de koop toe. Na een ijsje bij station Lisse gingen we verder over het Laarsenpad, heel relaxed. We kwamen dar een prachtig kabouterdorp tegen. De herfst is begonnen dat is duidelijk.16-9-28-hbi-pieter-bos-lisse-collage