Langs paarse heide en blonde duinen.

Sebas en Hugo van organisatie Noorderhave in Schoorl gaan regelmatig met mij Het Bos in. Ook als het 31 graden is durven de bikkels het gewoon aan. Natuurlijk zochten we wel een boomrijk gebied op en dan zit je in Schoorl goed. Daar zijn de duinen in de vorige eeuw vol geplant met zwarte dennen op het stuiven van de duinen tegen te gaan. Tussen het bos liggen kale duinpercelen met in augustus velden vol paarse heide. Het bos rook heerlijk in de hitte. En de vroege wandeling was goed te doen. We zagen enkele enorme nesten. De rode mieren maken dankbaar gebruik van de dennennaalden voor het maken van hun mierenhoop. En we zagen rode mieren op de eikeltjes. Zouden ze op de eikelmieren afgekomen zijn?

Er was weer veel om ons over te verwonderen en voldaan namen we als afsluiting van deze mooie wandeling een lekker ijsje.