Over de gids:

foto door Michiel Leegerstee

De  uitspraak van John Muir, een wildernisgids uit de 19e eeuw, is mij op het lijf geschreven.

“Elke wandeling in de natuur levert ons meer op dan we zoeken”

Ik ben Marry van der Geest. Zeer regelmatig trek ik erop uit met mijn camera om door de mooie natuurgebieden in de omgeving te dwalen en daar te fotograferen. De Amsterdamse Waterleiding duinen, de Kennemerduinen, Landgoed Leeuwenhorst, Lentevreugd en Meijendel. De polders rondom leiden. De meeste gebieden, en wat daar leeft, binnen de regio en daarbuiten ken ik ondertussen behoorlijk goed.
Ik ben gediplomeerd natuurgids (IVN) voor Staatsbosbeheer en geef natuurexcursies in het duingebied voor bijvoorbeeld teams, families of vriendengroepen.

Vanaf  1980 werk ik met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Volwassenen en kinderen die ook graag de natuur in willen trekken en nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal te beleven valt in de bossen, duinen en polder. Tegelijkertijd is het vaak lastig om begeleiders vrij te plannen om mee te gaan of is het ingewikkeld om in een natuurgebied te komen. Vandaar dat ik de deelnemers thuis ophaal en weer thuis breng in mijn landrover. Dit kan alleen als je een natuurcursus wil met maximaal drie personen. Meer mensen passen niet in de auto.

Ik vind het belangrijk dat mensen de natuur zien, zich verwonderen en vooral bewonderen. De inhoud van de excursies en natuurcursus stem ik  zo veel met de deelnemers. Onderweg speuren we naar dierensporen en maken we gebruik van  de zoekkaarten van Veldwerk Nederland en elke deelnemer krijgt een kaart mee waarop de bijzondere natuurvondsten van die dag staan.

Soms is het prettig voor de cursus even contact te hebben met een deelnemer. Dit kan vertrouwen geven en is mogelijk.

Voor meer informatie kan je mij bellen: 06-46584413

Als ik de telefoon niet kan opnemen, spreek dan je naam in, Ik bel zo snel mogelijk terug. Of stuur een mail naar: marryvdgeest@gmail.com.

Dwalen door de duinen. foto door Annemarie. Kesseling