Cursus of Excursie?

Ik geef op verzoek natuurexcursies voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur.  Een woon- of werkvoorziening, school, team, familie of vriendengroep, en de natuurexcursies zijn geschikt voor alle leeftijden. Plezier beleven aan de natuur staat altijd voorop en er valt ook het nodige te leren over de flora en fauna in de omliggende bos en duingebieden. Alle informatie  wordt uiteraard aangeboden op een manier die bij de doelgroep past. Dus het maakt niet uit hoeveel kennis je hebt van de natuur zolang je er maar van wil genieten!
De kosten zijn € 5,- per persoon. (minimaal 8 personen)
We spreken af bij een natuurgebied en de excursie duurt ongeveer ongeveer 1,5 uur.
( Begeleiders van mensen met een beperking gaan gratis mee)

Tijdens de wandel natuur cursus ga ik met maximaal drie deelnemers met een verstandelijke beperking struinen in de natuur met als doel het leren over de natuur. Het waarnemen, zien en bespreken van wat je ziet.  We maken hiervoor wandelingen in mooie natuurgebieden met bomen, bloemen, planten, dieren, vogels, spinnen, vogels en noem maar op. Er zijn  genoeg natuurgebieden dus ook als je vaker meegaat valt er genoeg te ontdekken. En ik neem allerlei zoekkaarten, fototoestellen en verrekijkers mee! De foto’s stuur ik later naar je toe.
De afstand die we wandelen is afhankelijk van de mobiliteit van de deelnemers en zal niet meer bedragen dan drie a vier kilometer. In totaal ben je ongeveer 3 uur bezig. Dit noem ik een dagdeel.

De kosten voor de wandel natuurcursus zijn € 15,- per dagdeel.
De deelnemers worden thuis opgehaald en hiervoor reken ik  € 10,-  per keer.

Tijdens de cursus en de excursie gaan we zoveel als mag en mogelijk is van de gebaande paden.
Voor mensen die minder mobiel zijn of afhankelijk zijn van een rolstoel zoeken we de harde paden op.
Het is uiteraard mogelijk om  zelf een groep mensen op te geven. Ook voor een schooluitstapje is dit een erg leuke en leerzame activiteit. Eigenlijk is er heel veel mogelijk en denk ik graag met je mee.
Neem voor meer informatie gewoon even contact met mij op!

Dus:  De kosten voor een natuurexcursie zijn € 5,- per persoon. ( 1,5 uur)
De  kosten voor een natuurcursus € 15,- per persoon en haal- en brengkosten zijn € 10,- per keer. ( 3 uur)

Voor een cursus of excursie buiten de regio leiden- Haarlem  reken ik per kilometer € 0,20 reiskostenvergoeding.1-P1180129