Cursus of Excursie?

Ik geef op verzoek ook natuurexcursies voor een woning, werkvoorziening, school, team, familie of vriendengroep. Voor alle leeftijden. Plezier beleven aan de natuur staat altijd voorop en er valt ook het nodige te leren over de flora en fauna in de omliggende bos en duingebieden. Alle info wordt uiteraard aangeboden op een manier die bij de doelgroep past. Kosten zijn € 5,- per persoon. (minimaal 8 personen/ maximaal 12 personen )
We spreken af bij een natuurgebied en wandelen ongeveer 1,5 uur.

Tijdens de wandel natuur cursus ga ik met maximaal drie deelnemers struinen in de natuur met als doel het leren over de natuur. Het waarnemen, zien en bespreken van wat je ziet.  We maken hiervoor wandelingen in mooie natuurgebieden met bomen, bloemen, planten, dieren, vogels, spinnen, vogels en noem maar op. Er zijn  genoeg natuurgebieden dus ook als je vaker meegaat valt er genoeg te ontdekken. En ik neem fototoestellen en verrekijkers mee!
De afstand die we wandelen is afhankelijk van de mobiliteit van de deelnemers en zal niet meer bedragen dan drie a vier kilometer.De kosten voor de  wandel natuurcursus zijn € 25,- per keer. De deelnemers worden thuis opgehaald en thuis gebracht en we zijn in totaal drie uur weg.

Tijdens de cursus en de excursie gaan we zoveel als mag en mogelijk is van de gebaande paden. Voor mensen die minder mobiel zijn of in een rolstoel zitten zoeken we de harde paden op.
Het is uiteraard mogelijk om  zelf een groep mensen op te geven. Ook voor een schooluitstapje is dit een erg leuke en leerzame activiteit. Eigenlijk is er heel veel mogelijk en denk ik graag met je mee.
Neem voor meer informatie gewoon even contact met mij op! P.s  De cursus en de excursie worden gegeven binnen de regio Wassenaar / Alphen a/d Rijn / IJmuiden. Voor een cursus of excursie buiten deze regio reken ik per kilometer € 0,20 reiskostenvergoeding.1-P1180129