Dwalen door bos en duin

Natuurexcursies

“Elke wandeling in de natuur levert ons
meer op dan we zoeken”

John Muir – wildernisgids

Parende waterjuffers

Dwalend door het duingebied, waar je nog van de paden mag, valt er van alles te beleven. Achter elke boom en duintop zie je weer iets moois waar je je over kan verbazen en verwonderen. 

 

Ik geef op aanvraag natuurexcursies voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur.  Wandelen met ruimte  voor een goed gesprek of  in rust genieten.

Plezier beleven aan de natuur staat altijd voorop en er valt ook het nodige te leren over de flora en fauna in de omliggende bos en duingebieden.
Natuurexcursies van Het Bos In zijn geschikt voor alle leeftijden.
De informatie  wordt uiteraard aangeboden op een manier die bij de groep past en het maakt niet uit hoeveel kennis je hebt van de natuur zolang je er maar van wil genieten!
De kosten voor een natuurexcursie zijn € 25,- per uur per groep.  
Parkeer- en entreekosten betaald iedereen zelf.

Heb je geen eigen vervoer?

Tijdens de Natuurexcursie voor deelnemers met een verstandelijke beperking gaan we dwalen in de natuur met als doel het beleven en genieten van de natuur en leren over de natuur. We maken hiervoor wandelingen in mooie natuurgebieden met bomen, bloemen, planten, dieren, vogels, spinnen, kikkers en noem maar op. Er zijn genoeg natuurgebieden dus ook als je vaker meegaat valt er genoeg te ontdekken. En ik neem allerlei zoekkaarten, fototoestellen en verrekijkers mee! De foto’s stuur ik later naar je toe.
De afstand  is afhankelijk van wat je aankan.
In totaal ben je ongeveer 2,5 uur op pad.
De deelnemers worden thuis opgehaald en weer thuis gebracht

We dwalen zoveel als mag en mogelijk van de gebaande paden.
De  kosten voor een natuurexcursie voor kleine groepjes van drie personen ( 2,5 uur) zijn € 30,- per persoon en haal- en brengkosten en parkeerkosten zijn hierbij inbegrepen. 

Voor een  excursie buiten de regio leiden- IJmuiden  reken ik per kilometer € 0,20 reiskostenvergoeding.1-P1180129

Pieter de vogelaar