Ijs koude wandeling langs het Kennemermeer

Bij de Ijmuiderslag  ligt aan de zuid zijde van de pier het Kennemermeer. Een mooi kunstmatig aangelegd meer waarbij van het uitgegraven zand een nieuwe duinenrij is gemaakt. Het is groot genoeg om een flinke wandeling omheen te maken wat we vandaag ook deden. Voorzichtig lopend over bevroren poeltjes en glad mos konden we zo de eenden observeren in het meer. Een grote groep Tafeleenden lag dicht bij elkaar in een wak. We dachten even bijzondere piep geluiden te horen maar dit bleek het ijs te zijn. De bijzondere lege slakkenhuizen en leeg gepeuzelde schelpen verdwenen in de plastic tas van pieter.  Voor we het strand opgingen moesten we even opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom. Gevoelstemperatuur lag zo rond de -4 vandaag! Op het strand vonden we nog een Rogge ei en veel mooie schelpen en wieren .  De Strandpleviertjes en Strandlopertjes dansten langs de vloedlijn om een lekker maaltje schelpdiertjes en kreeftachtigen te zoeken. De besjes van de duindoorns raken al aardig op. Waar ze in de herfst nog vol oranje besjes hingen zijn nu al veel kaal gegeten struiken te zien.  Er  was weer veel te zien en te beleven in de natuur vandaag. Daar kom je achter als je lekker op pad gaat!collage Cursus Pieter dag 2 klein