Van Krooneend tot Uilebal

collage (1)

De laatste cursusdag voor Pieter brachten we door in het zonnige AWD. Tussen het Panneland en de Zwaneplas zagen we slapende Kuifeendjes, overvliegende Smienten, en badderende Tafel- en krooneenden. Verbazingwekkend genoeg vonden we een groene kikker zich opwarmend in de zon. Die hoort nu toch echt ergens in de blubber te liggen. De Uilebal en mooie Zwanenveer mochten met Pieter mee naar huis. Dat we bijna tien kilometer liepen maakte Pieter niet uit. Hij genoot ontzettend. We zagen veel herten, nog wel. De Grove Den hebben we heel goed bekeken. De kleur van de stam, de naalden en de mooie vorm. Aan weer andere stammetjes zie je dat de herten hun menu aan het aanpassen zijn. Zo laat in de winter is er weinig gras meer over en zit er voor de herten niets anders op dan op een houtje te bijten!