Winterse wandeling in NP Zuid-Kennemerland

Het landschap in Middenduin, onderdeel van de Kennemerduinen, is vandaag net zo afwisselend als het weer. We begonnen met zon, kregen halverwege een hagelbui over ons heen en in druilerige regen bereikte we de parkeerplaats. Pieter, de deelnemer aan de natuurcursus heeft vandaag het rijk alleen omdat Mayon helaas niet meekon. Pieter is een echte natuurliefhebber. Al bij de eerste Berken  herkent hij de Berkenmoordenaar. En alle berkengallen, zwammen en Judasoren weet hij snel te determineren. Dit maakte dat we samen op zoek konden gaan naar paddenstoelen, mossen, vogels en Wisenten. Helaas zagen we laatst genoemden niet. Wel kwamen een koppel dam herten tegen.  Het was een heerlijke wandeling met een blije deelnemer die genoot van alles wat we zagen. Zelfs zagen we de Koekoeksbloem en een Narcis!collage website klein