Op zoek naar Kikkers en Padden

We hoorden de kikkers in de poel al kwaken toen we aan kwamen lopen. Het was afgelopen donderdag lekker warm en zonnig dus een ideale dag om kikkers en padden te zoeken.
De poel in de duinen zat vol met groene kikkers die in dit jaargetijde hun best doen om zoveel mogelijk kleine kikkers voort te brengen. Op een struikje naast de poel zagen we een heel kleine Boomkikker die zich op zat te warmen in de zon.
We struinden van poel naar poel en onderweg zagen we ook prachtige libellen en Waterjuffers. Op een bramenstruik zat een kleine Bruine kikker en even later zagen we ook nog een rugstreeppad en een gewone pad die zich wilde verstoppen onder de bladeren. Pieter genoot van het wandelen en alle dieren die we onderweg tegenkwamen. We hebben een tijdje gezocht naar waterdiertjes, Mollusken, eisnoeren, eiklompen en kikkervisjes. Van dit alles valt nu in deze mooie meimaand genoeg te zien.

collage (3)