fotografie wandelingen

Op deze pagina lees je informatie over fotografie wandelingen en zie je mijn foto’s.
Ook als je met je camera de natuur in wil dan zit je goed bij Het Bos In. Het kan heel fijn zijn om tijdens een korte wandeling te focussen op bepaalde elementen in de natuur. Of misschien wil je, of willen jullie op zoek naar vlinders, kikkers, herten of mooie bloemen? Ik weet veel mooie fotogenieke plaatsen in de duinen te vinden en het is ook fijn je te laten verrassen over wat je voor moois tegenkomt.

Geef je zelf een foto workshop maar ken je het gebied niet goed genoeg? Ook dan help ik je graag met het vinden van een mooie wandeling met fotografische hoogtepunten. Stuur eenvoudig een mail naar marryvdgeest@gmail.com
Copyright op alle foto’s:  Marry van der Geest.
Gebruiken mag, maar wel met naamsvermelding én na  toestemming.

Het ree
Geen fotografisch hoogtepunt in de zin dat het technisch perfect is. Maar als moment wel een kippenvel ervaring voor mij. De foto wordt wel vergeleken met een schilderij van Degas. De romantische nevel op deze foto is tot stand gekomen door de stationair lopende landrover.
Locatie: Heemstede Herenweg.

DSC09057-2

Insecten

Als de temperatuur gaat stijgen en de insecten verschijnen gaat de macrolens uit het stof. Als je even de tijd neemt zie je vlak bij je zoveel moois. Soms wandelen we maar een paar honderd meter omdat er zoveel insecten te zien zijn.1-DSC05305abc

 

Boomkikkers

De boomkikkers laten zich weer zien. Vanuit hun veilige schuilplaats waar ze overwinterd hebben zie je bovenop struiken en varens opwarmende kikkers. Als ze op temperatuur zijn hebben ze weer voldoende energie om te eten en  te paren.Op verschillende plaatsen in Nederland en ook in het duingebied zijn ze te zien. Althans, jemoet ze wel goed zoeken want ze zijn erg klein en hebben een goede schutkleur. We vonden in  een duindoorn diverse mooie volwassen kikkers. ’s Nachts hoor je de prachtige kikkerkoren. Ik zal er nog eens heen gaan in de avond. . Wil je mee? Laat het dan even weten.1-DSC05166 (2)

1-DSC05251

 

Vossenburcht

We ontdekten na wat tips nu eindelijk ook eens de vossenburcht. Het was niet zo moeilijk want er stonden wel 20 fotografen bij. Een aantal op een afstand van  10 meter maar de meesten zaten ongeveer 5-8 meter voor de ingang van de burcht opgesteld met hun camera’s met 400- 500 mm lenzen. Heel indrukwekkend. Maar ik stoorde mij nogal aan het feit dat het zo luidruchtig en opzienbarend moest. Op een gegeven moment kwam een jonge vos van boven het duin aangelopen. Heel aandoenlijk zag de kleine pluizebol eruit.
Tot mijn verbazing werd er geroepen en een artillerie  ging af. De camera’s draaide als mitrailleurs op volle toeren waarop het kleine dier niet wist hoe snel het het hol in moest duiken. Toegegeven ik heb van een royale afstand ook een paar foto’s gemaakt maar ik ga er niet meer heen. Het kan toch echt niet dat er zo respectloos in de leefomgeving van de dieren wordt binnengedrongen.

1-P1040038

Vandaag mocht ik mee op een fotografie excursie van Michiel Leegerstee ‘Belevingsfotografie‘. Naar de Lepelaarskolonie bij de Haarlemmerliede. Wat absoluut een beleving was. Er waren een aantal nesten redelijk goed te fotograferen en de jonge lepelaars waren aardig goed waar te nemen en te fotograferen. Je staat weer wel een beetje gevaarlijk langs een fietspad maar gelukkig wist Michiel nog een pad waar je veilig de drukte van de af- en aanvliegers kon bekijken. Het is interessant en leerzaam om eens met een andere gids op pad te gaan en eigenlijk zou ik dat vaker moeten doen.

1-P1030747

1-P1030471

De bollenvelden liggen er prachtig, het duurt helaas maar een paar weken dus ga er snel nog van genieten. Tot eind mei zie je mooie gekleurde velden in de Bollenstreek.1-DSC04938

 

1-DSC04776

De Bos tulp of Wilde tulp, een beeldschone stinsenplant.
1-18-9 Icarus polder1

 

19

zandhagedis kl

2 juli 2012 AWD 011

 

 

1-P1270256Aan de wandel rond Zomerdel ofwel Geestmerambacht ten noorden van Alkmaar. Een leuke excursie met veel diversiteit. Vlinders, libellen, vogels en bloemen. 1-P1270244

1-P1270262

 

Op de fiets langs de duinen tussen Noordwijk en Wassenaar, Voor hen die minder makkelijk lopen ook een prima manier om de natuur in te gaan!
1-17-8-13 fietsen duinpad

Wat is de kleurige natuur toch prachtig in de zomerse maanden.
Ook ik vind het leuk om een excursie te volgen, afgelopen week was ik met een vriendin op bezoek bij het IVN in Larenswasmeer bij Hilversum. De heide stond volop in bloei dus dat was genieten. het was toch rustig bij Het Bos In en heb ik mooi de gelegenheid er zelf op uit te gaan.
1-17-8-021Afgelopen weken een aantal fijne wandelingen gemaakt in de winterse duingebieden, we keken onze ogen uit!

DSC00579 (2) DSC00589 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Er lekker op uit met het team van Meerleven. Uitwaaien tussen de burlende damherten

p1150185

 

 

 

 

 

p1150170

Callandsoog met deelnemers uit Middenbeemster

Zwannenwater Callandsoog

 

Zwannenwater Callandsoog.jpg 1

Grauwe gansen met hun pullen

Tijgerspin in de AWD

Tijgerspin

 

 

 

 

 

 

 

 

8

p1140522

 

 

 

 

 

 

Met Mayon in de Waterleiding Duinen herten kijken

Watervogels kijken met deelnemers uit Bergen

Watervogels kijken met deelnemers uit Bergen

PTDC0002

Op pad met Pieter in Middenduin NP Kennemerland

In de Waterleiding duinen met Ons Tweede thuis BSO

Schoorlse duinen met bewoners Breidablick