Dwalen door de duinen

De eerste klus voor en- als local nature guide was wel een heel leuke. Met de natuurliefhebbende familie van ‘de organisatie’ gingen we een aantal uren dwalen door het mooie duingebied bij Vogelenzang. Dwalen is een plezierige bezigheid waarbij je eigenlijk elke keer weer verrast wordt omdat je jezelf geen vastgesteld doel oplegt. Alles wat je tegenkomt is dus een kadootje. Kleine duinparlemoervlinders waarvoor de deelnemers door de knieen gingen,  gracieuze keizersmantels die zweven over het jacobskruiskruid, kittige Icarusblauwtjes, de zandhagedissen bleven gewoon rustig liggen zodat we ze goed konden bekijken. De herten bleven rustig liggen sudderen of huppelden met jong naar een plaats waar ze ons goed konden volgen.  En de snoek trok zich al helemaal niets van ons aan!

( vanaf 29 juli in de lucht www.localnatureguide.nl )

( Foto Erik van Bemmel)
2