Vogelaar in Leeuwenhorst

Bij Noordwijk ligt landgoed leeuwenhorst. Een mooi bos net grote waterpartij waar altijd wel wat bijzonders te zien is. sinds kort is er een prachtig vogelkijkscherm. Wij zagen gelijk al slobeenden, Wintertalingen en bergeenden. En ruziemakende meerkoeten. Alsof ze niets anders te doen hebben. Achter ons zong een heggenmus zijn hoogste lied. De Aalscholvers hadden langs de kanten op oude bomen een rustplek ingenomen en zodra de zon even doorkwam gingen de vleugels wijd open. Pieter had zijn vogelkijker mee dus konden we alles heel goed bekijken. We wandelden door de oude beukenlanen met vleermuiskasten en genoten van de voorjaarsbloeiers. Net als op elke buitenplaats waren ook hier mooie stinsenplanten te zien. Met uitzicht op een meer gezellig napratend, hebben we ook heerlijk even iets gedronken want Pieter ging trakteren.Pieter 21-2