Vitaliteitsexcursie voor medewerkers van een verzorgingstehuis

De eerste twee weken in mei ga ik met het hele team van verzorgingshuis Meerleven op stap. Vanuit het project Vitaliteit zijn er vijf avonden gepland om 60 medewerkers in kleine groepen een natuurexcursie aan te bieden in de duinen bij Vogelenzang. Gewoon even ontspannen wandelen, weg van de werkvloer en in de natuur. Voor velen was het onbekend terrein of nieuw om van de paden af te gaan. Er werd gezellig gekletst, geïnteresseerd geluisterd en de stilte wandeling van een klein half uur liet mensen weer even zintuiglijk ervaren hoe je kan genieten van een voorjaars- bos met vogelgeluiden, de geur van bloeiende meidoorns, de mooie roze duinviooltjes en reigerbekjes. En het zoeken van een wandelpad langs duindoorns en over omgevallen bomen. We hebben nu drie wandelingen achte de rug en de reacties zijn positief dus ik denk dat dit een heel mooi en geslaagd initiatief van Meerleven / Kennemerhart is.1-020