Stinsenplanten en Kleiputten

In het hoge noorden bij Sint Maartensvlotbrug ligt het mooie park van de voormalige buitenplaats Wildrijk. Het is eigenlijk vooral bekend om de stinsenplanten die de bodem vroeg in de lente geel laat kleuren door de narcissen, het speenkruid en klein hoefblad en iets later prachtig blauw door de overdaad aan wilde bos hyacinten. Natuurlijk hebben we het gehad over wat dit nu eigenlijk voor planten zijn en hoe ze hier terecht komen. Op deze zonnige en windstille dag hoorden we ook nog eens heel veel zangvogeltjes en de specht die we uiteindelijk ook nog zagen vliegen.  Het rook heerlijk in het bos dat gelegen is tussen de bollenvelden die ook al mooi kleuren. We zijn ook nog even langs de Kleiputtten bij Harger gereden om met de verrekijker vogels te zoeken. De Kluten, meerkoeten en meeuwen lieten zich goed zien en vooral ook horen. Gelukkig zagen we ook nog een Grutto!

1-19-3-30 hbi kleiput en wildrijk