Palendorp en bijzondere strandvondsten in Petten

Met drie gezellige en zeer geïnteresseerde heren uit Bergen ga ik regelmatig op stap. We zoeken altijd iets ‘nieuws’ in de omgeving van Bergen en na drie jaar hebben we dan ook bijna de hele Noordkop ontdekt qua duin en natuurgebieden. Gisteren waren we aan het strand van Petten. Een bijzondere natuurontwikkeling heeft daar plaatsgevonden want de dijk is vervangen door duinen en strand. Bij wijze van kunst en historie is er ook een palen dorp gemaakt. Bij hoogwater moeten we daar nog eens terug, het is erg fotogeniek. We zagen aangespoelde stenen en donkere schelpen, andere dan de schelpen ten zuiden van Egmond waar de Noordelijke zeestroming voor zorgt.
in de Hargerpolder zagen we tot slot nog een koppel mooie Grauwe ganzen en heel veel aalscholvers. En in een strandtentje even nagepraat over wat we gezien hebben onder het genot van een warme chocolademelk. 1-19-1 zon3