Zomerse lentewandeling rond de Zomerdel

Vlak bij BergenĀ ligt het mooie natuur en recreatiegebied Geestmerambacht, ook wel bekend als de Zomerdel. Er is ruimte voor recreanten en zeker ook heel veel voor natuurschoon. Mooie bermen en oevers, bomen en struiken. Fijn wandelpad en voldoende vlinders, juffers, libellen en vogels om ons te laten genieten. De deelnemende mannen waren ondanks de hitte, ja ja 27 graden met brandende zon, onvermoeibaar. We wandelden vijf kilometer en ook de monden stonden niet stil. Bij ondiepe meren in de buurt hebben we met de vogelkaart alle vogels kunnen determineren. We zagen Kluten, Bergeenden, pleviertjes, meeuwen en visdiefjes terwijl de Grutto’s en Kievieten ons vanuit de lucht in de gaten hielden. Het lekkere ijsje hadden we dan ook zeker verdient!

1-18-5 bergen