Verrassingen bij het Zwanenwater

We hadden over het hoofd gezien dat laarsen werden aangeraden door de boswachter…Wij hadden wel goede wandelschoenen aan maar het was toch wel spannend om stap springend via boomstammetjes toch droge voeten te houden! Het Zwanenwater( vlak bij Callandsoog) zijn eigenlijk twee grote plassen. De eerste is goed bereikbaar en hier kan je omheen lopen. Het is een flinke wandeling maar er staan fijne bankjes in de luwte waar we ons boterhammetje aten. De zon had al zoveel kracht dat er een vlinder rondvloog. Wat een verrassing de eerste Atalanta van dit jaar. De tweede¬† verrassing waren de grappige Baardmannetjes in het riet. Juni bleef fotograferen in dit mooie duinlandschap en Joren en Hugo hadden veel te vragen en te vertellen over de natuur en natuurverschijnselen. Het was weer een fijne natuurexcursie vonden de heren. En de gids kan zich hier bij aansluiten!

1-18-2-17 HBI Bergen Callandsoog2