Duinen, strand en polder binnen handbereik

Er zijn niet zo heel veel plaatsen waar je als je naar rechts kijkt de graslanden ziet, als je naar links kijkt de duinen ziet en als je voor je kijkt de zee ziet! Wij zagen het vandaag. Bij Groet zijn we de hoge Schoorlse duinen ingelopen waar veel varens en heideplanten groeien tussen lage loofbomen die door de wind helemaal krom staan. Bij Camperduin zijn we het strand opgelopen om een strandmeer heen. Er liggen hier weinig schelpen op het strand omdat de zeestroming hier vanuit het noorden komt maar dat had Joren al gelezen in de Donald Duck! Het was best koud dus zo halverwege de wandeltocht zijn we lekker chocolademelk met slagroom gaan drinken met prachtig uitzicht over zee. Behalve een grappige Drieteenstrandloper lieten de vogels het een beetje afweten vandaag. Langs een pad waar de overgang van duinen naar polder mooi te zien was zijn we weer naar groet teruggelopen. Een uniek stukje Nederland is het zeker.1-18-1-20 Groet, Hattum HBI