Vogels spotten aan het Zeerijdtsdijkje

Het is toch wel heel mooi om te wandelen in noord-Holland, vooral boven Heemskerk waar je de randstad als het ware achter je laat is het verbazingwekkend mooi met een heel ander duingebied dan bijvoorbeeld bij Vogelenzang. De duinen en bossen gaan naadloos over in het poldergebied met weilanden en akers. Bij Bakkum wandelden we over het Zeerijdtsdijkje een slingerend pad door de weilanden en door het mooie dorpje loop je zo de bossen en duinen in. We zagenĀ  veel vogels hangend in de Elzen omĀ  de zaden uit de propjes te pikken. En in de bossen scharrelden de vogels tussen de bladeren op zoek naar verstopte insecten en zaden. Gelukkig konden we aan het eind van de wandeling onze koude handen warmen aan kop lekkere warme chocolademelk!1-17-12-14 bakkum hbi1