Vogels zoeken in Lepstukken

Niet alleen de naam is mooi want lepstukken, in het Noordhollands duinreservaat bij Castricum,  is ook nog eens een mooi stuk duin met wat heldere duinwatersloten en een nabijgelegen meertje met vogelkijkhut.

De eiken en Esdoorns kleurden prachtig oranje in het landschap, er hing wat mist op de windstille herfstmiddag. We wandelden een paar uur en zagen onder andere een enorme Buizerd en Geoorde futen vanuit de vogelkijkhut en in het bos waren de merels druk bezig met zoeken van insecten onder de bladeren. We hoorden en zagen verschillende mezen en ook nog een Winterkoninkje.  Er waren ook ng heel veel paddestoelen te bewonderen waaronder mooie wasplaatjes en stuifzwammetjes. Pieter zag met zijn scherpe blik zelfs nog een geel lieveheersbeestje onder een Eikengal!

 

1-17-11 hbi p en p