familieuitstapje in de duinen

Een jarige dame had een leuk verzoek, het organiseren van een natuurexcursie voor haar gasten uit de Veluwe die vrijwel onbekend waren in het duingebied. Daar ben ik natuurlijk wel voor te porren. De familie ook, want het werden er steeds meer. Ik heb een collega gids bereidt gevonden om te assisteren. Hij name de kinderen onder zijn hoede en ik de grote groep volwassenen. Uiteindelijk waren we op pad in de duinen met maar liefst 30 personen. De kinderen kregen een zoekkaart waar ze hun vondsten op konden aankruisen. Twee jongetjes liepen met de poep- en sporenkaarten en pakten zowat alle keutels op die ze maar zagen. En dat zijn er veel in het herten en vossenrijke duingebied. De volwassenen¬†waren erg ge√Įnteresseerd in de natuur, historie en de functie van het waterwingebied en zo was er voor elk wat wils.
Op de zoek kaart stond ook een kabouter en gelukkig passeerden we ook het kabouterdorp. De mondjes vielen open van verbazing toen de kids in een duindal de kabouters zagen staan! Het was in alle opzichten een geslaagde zonnige excursie. 1-P1180129