Strandjutten. Schelpen, fossielen en toekijkende Zilvermeeuwen

Pieter wilde in plaats van de geplande paddenstoelentocht veel liever naar het strand omdat er bijzondere dingen waren aangespoeld. Pieter weet van alles over schelpen, en ik bijna niets dus vandaag de rollen leuk een keer omgedraaid. De reis ging naar Wijk aan Zee over de sluizen van IJjmuiden wat op zich ook al bezienswaardig was. Eenmaal op het strand bleek het inderdaad een schelpenfeest te zijn van Alikruiken, mosselen en ‘gewone’ strandschelpen in mooie kleuren. Er was heel wat veen, prachtig geslepen hout en, waar we voor gingen, een paar mooie stenen met fossiel afdrukken. In de wieren zochten we naar krabbetjes en nog meer spul onder toeziende blik van een groep Zilvermeeuwen die op hun gemak op het strand zaten. Moe en dorstig kwamen we veel later weer bij de auto aan waar we nog een kopje thee dronken met een lekker koekje.Pieter heeft genoten en ik heb weer veel geleerd vandaag.16-10-pieter-wijk-aan-zee-kl