Kleurrijke vlinders in de Kennemerduinen

Met rubber laarzen gingen we op pad want het had de hele ochtend hard geregend en toen we de duinen in wandelden brak de zon door en ze bleef gelukkig schijnen. Ook de wind werkte goed mee voor onze vlindertocht. ik had bedacht dat we naar een heel bloemrijk gebied zouden gaan want daar komen in dit jaargetijde vanzelfsprekend ook de vlinders op af. Waar het aan lag weet ik niet maar de soorten waren erg beperkt. Maar degene die er waren konden we wel goed bekijken en met de Vlinderkaart op naam brengen. o.a Bruin zandoogje, Gamma uiltjes en verschillende Dikkopjes. Pieter vindt dit een leuk klusje. Aan torren, de specialiteit van Pieter was er geen gebrek waardoor hij mij ook het een en ander kon leren. Ook zagen we de rups van de Distelvlinder en kwamen we op een wandelpad een kleine Waterhoen tegen.
Het was een heerlijke wandeling door Middenduin. Een absolute aanrader.collage (4) kl