Divi Divi en Duineikjes, windrichtingen in het Noordhollands Duinreservaat

Tussen de dorpen  Wimmenum en Bergen ligt een leuk duingebied met de mogelijkheid van een prachtige wandelroute met lekker veel afwisseling. Hier gingen we vanmiddag Het Bos In met drie natuurliefhebbers woonachtig bij een prachtige zorgboerderij in Bergen. Een heer zocht de omgeving af met de verrekijker en had al snel de Schotse Hooglanders in het vizier. We hadden de sporen va dee mooie dieren allang ontdekt, afgeknakte takken voetafdrukken en heel veel vlaaien.  De andere deelnemers waren druk bezig met foto’s maken van  alles wat we onderweg zagen. De eerste Brem in bloei, de kleine bosviooltjes. Prachtige met korstmossen begroeide boomstammen met frisgroene boomblaadjes. We hebben de Beuk,  Eik en de Den goed bekeken. Ook zag een deelnemer van Antilliaanse afkomst  een overeenkomst tussen de bomen op curaçao, de Divi Divi boom, en de duin Eikjes die namelijk ook in de richting van de wind groeien. Vooral bij de loofbossen waren wat vogeltjes te horen en te zien. Niet veel, misschien vonden ze het te koud. Wij hadden daar twee uur struinen echt geen last van!collage-Bergen 1