Kinderen, keutels en kabouters

Vanmorgen ging ik op stap met elf kinderen en drie begeleiders van de BSO van Ons Tweede Thuis Het Bos In. Of liever gezegd de duinen in. De verrekijker, fotocamera en Boswachtershoed gingen van kind naar kind. Vooral het maken van foto’s vonden de kinderen erg leuk. We gingen zoeken naar sporen. Nou die vonden we. Keutels van herten en konijnen, vraatsporen aan de struiken en boomstammetjes, hertensporen op het zand en  platgelopen paden waar de herten graag lopen. Gelukkig zagen we ook veel herten en ook een konijntje. Op een dode vlier groeiden een massa Judasoren. Dit zijn paddenstoelen. Even later zagen we ook op een koeienvlaai een heel mooi klein paddenstoeltje. Dan kunnen de kabouters niet ver zijn….Tot grote blijdschap van de kinderen zagen we verstopt in een dalletje heel veel kabouters. Die hebben we natuurlijk van dichtbij bekeken. De wandeling ging verder over begroeide duinen en eenmaal weer tussen de bomen hebben we geluisterd naar de vogeltjes die in deze tijd van het jaar prachtig zingen. Een hoge Den hebben we met een speciale truc opgemeten en we hebben de naalden van de Den bestudeert. Het wonder van de natuur. De kinderen waren echt geïnteresseerd aan het luisteren en vragen waar ik erg van genoot. Moe van de lange wandeling liepen we twee uur later de parkeerplaats weer op en nam ik  afscheid van de tevreden en voldane deelnemers.

collage site