Naar ’t Twiske met drie heren

Met drie heren uit de Midden-Beemster, bewoners van Breidablick, op wandel natuur cursus Het Bos In gegaan naar ’t Twiske. De rit in de landrover was voor de heren eigenlijk al een feestje. We gingen naar t Twiske. Een mooi natuur en recreatiegebied net onder Purmerend. We verbaasden ons over de enorme aantallen en soorten eenden. De Smient, een wintergast, was duidelijk te horen en te zien. De aalscholvers zaten met hun vleugels wijd in het zonnetje te drogen. We zagen paddenstoelen. Veel kleurige besjes waar de merel lekker van aan het snoepen was. ‘t Twiske biedt veel variatie in landschap. Polder, heel veel water en een mooi herfstbos met wandelpaadjes. Maar ook een ruig stukje natuur met Schotse Hooglanders. De heren droegen de verrekijker en de fotocamera’s en hieronder een collage van de foto’s van deze prachtige en gezellige herfst dag.

collage cursus dag 1Breidablick JK huis_klein