Het Bos In met Leekerweide

Vijf jongemannen die wonen bij Leekerweide en hun begeleidsters zijn gisteren op excursie Het Bos In gegaan in de Schoorlse duinen. We volgden een mooie route tussen de naaldbomen, langs zandverstuivingen en hoge duinen. Onderweg hebben we veel paddenstoelen gezien en  vooral de vliegenzwam met zijn herkenbare witte stippen was veelvuldig te zien. Twee deelnemers maakten veel foto’s en iedereen had wel zo zijn interesse in de natuur. Een jongeman was vooral aan het uitkijken naar dennenappels, de pijlen zoeken was een leuke activiteit en het speuren naar paddenstoelen en sporen van dieren hield iedereen lekker bezig waardoor we geen last hadden van de druilerige regen.
Aan het einde van de tocht deden we ook nog een leuk spel waaruit bleek dat de deelnemers heel goed hadden onthouden welke dieren in de duinen leven. Op weg naar de herfstexcursie had ik al een ontmoeting met een vos. Op de autoweg schoot hij rakelings voor mijn auto langs. De vos kwam gelukkig veilig aan de overkant. We hebben hem in de duinen niet gezien. Wel zagen we een vossenhol! Ondanks het op en top herfstweer was het een zeer geslaagde excursie met enthousiaste deelnemers. Hieronder een collage met door de deelnemers genomen foto’s.

collage Leekerweide