Gouden dag in de Bronsttijd

Afgelopen weekend gingen een deelneemster aan de Wandel natuurcursus van Het Bos In en ik naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen voor een ruim vier kilometer lange struintocht. Het is midden in de Bronsttijd van de Damherten. Dat was goed te horen. Op het Renbaanveld liepen diverse mooie mannen zich uit te sloven voor de hindes. Een pracht gezicht en gehoor. Mayon genoot er enorm van en naast een natuurliefhebster is ze vooral een fotograaf en kwam dus helemaal aan haar trekken. We hebben gesproken over het duingebied. Want hoe ontstaan duinen nu eigenlijk….. De verhalen over de Damherten en de Bronsttijd boeiden haar en verder genoten we vooral van de herfstkleuren. De mooi kleurende bladeren en de struiken met de nuttige oranje en rode besjes. Ook kon Mayon zien waarom een Judasoor zo heet. Hieronder zie je foto’s die Mayon gemaakt heeft.

Foto's mayon cursusdag 2